ZASEBNOST IN VAROVANJE PODATKOV

Registracija, vpis osebnih podatkov in naročanje

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino BIKE CENTER, je izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine BIKE CENTER.

Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.

Pri procesu naročanja so vsi podatki med prenosom zaščiteni proti nepooblaščenim vpogledom s spletnim zaščitnim protokolom SSL (http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layer), saj strežnik www.bike-center.si uporablja certifikat Thawte.

S klikom na ikono lahko preverite veljavnost SSL certifikata za strežnik www.bike-center.si

Pri plačilu s kreditno kartico podatke vnašate na spletnih straneh podjetij Hobex. Po vnosu podatkov in preveritvi podatkov s strani teh podjetij boste preusmerjeni nazaj, kjer se bo naročilo zaključilo.

Spletna trgovina BIKE CENTER na svojih strežnikih tako NE HRANI nikakršnih podatkov o kreditnih karticah.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Piškotki niso zlonamerna koda in ne zbirajo nikakršnih informacij z vašega računalnika!

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah, ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

Piškotki extremevital.com:

 • Ime: cc_cookie_accept
  Uporaba: Piškotki za delovanje spletne trgovine.
 • Ime: pll_language
  Uporaba: Piškotki za delovanje jezikovnih različic.
 • Ime: woocommerce_cart_hash
  Uporaba: Piškotki za delovanje spletne trgovine.
 • Ime: woocommerce_items_in_cart
  Uporaba: Piškotki za delovanje spletne trgovine.
 • Ime: wp_woocommerce_session_05a177f2c6bf574a4ea2717e6d8ef1a1
  Uporaba: Piškotki za delovanje spletne trgovine.
 • Ime: __cfduid
  Uporaba: Piškotki za delovanje spletne trgovine.

 

Zunanji (3-rd party) piškotki:

Piškotki Google Analytics:

Piškotki Google oglaševanje:

Hvala za vaše razumevanje, želimo vam prijetno uporabo naše spletne strani!

Za vsa dodatna vprašanuja smo vam na volji na telefonski številki 02/420 18 36 in preko elektronske pošte.